Dagverzorging - Residentie Buitenzorg
Adoe, ramah tamah in een sfeer van tempo doeloe met de geur van verse boemboes?’ Bij Residentie Buitenzorg is dit dagelijkse kost. In onze WLZ gecertificeerde zorginstelling staan warmte, gastvrijheid en respect voorop. Ons zorgaanbod is zeer compleet en bestaat uit dagverzorging, thuiszorg, verpleeghuiszorg, huishoudelijke zorg en maaltijdvoorziening. Wij zijn gespecialiseerd in wonen, zorg en welzijn voor Indische en Molukse ouderen of ouderen die zich met onze cultuur verwant voelen. Onze ervaring is dat ouderen met een Surinaamse of Antalliaanse achtergrond zich ook thuisvoelen in onze doelgroepgerichte zorg. In het Noorden en Oosten van Nederland zijn we dé full-service woonzorgorganisatie voor cultuurspecifieke zorg met roots in de gordel van smaragd. We zijn gevestigd in Groningen, Assen, Drachten en Almelo.
Indonesische ouderenzorg, senang zorg, senang, molukse ouderenzorg, chinese ouderenzorg, thuiszorg, moluks, indonesisch, dagbesteding, indonesische maaltijden, molukse maaltijden, ouderenzorg almelo, ouderenzorg groningen, ouderenzorg assen, ouderenzorg drachten, assen, drachten, groningen, almelo, antilliaanse ouderenzorg, surinaamse ouderenzorg, verzorgingstehuis, maaltijdservice, bejaardentehuis, woonzorgcentra, residentie buitenzorg, adeline schiphuis, alfons schiphuis, nederlandse-indische ouderen, allochtone ouderen, nederland, indonesie, china, indische ouderenzorg
15541
page-template-default,page,page-id-15541,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

Dagverzorging

Residentie Buitenzorg biedt dagverzorging die specifiek is gericht op Indische en Molukse ouderen en ouderen die zich daarmee verwant voelen. Wij vinden het belangrijk dat de ouderen zich op de dagverzorging ‘senang’ ofwel ‘thuis’ kunnen voelen. De middagmaaltijd speelt bij de dagverzorging een belangrijke rol. Uiteraard wordt in de regel een heerlijke Indische maaltijd verzorgd.

Dagverzorging bij Residentie Buitenzorg omvat gewone dagelijkse activiteiten, zoals eten en krant lezen, maar ook meer specifieke activiteitenpakket, zoals geheugentraining, gymnastiek, groepsgesprekken, handwerken, schilderen en dergelijke. Daarnaast worden seizoensgebonden en individuele activiteiten aangeboden en activiteiten die gericht zijn op de culturele achtergrond van de doelgroep.

Bij Residentie Buitenzorg speelt de dagverzorging een centrale rol. Voor veel mensen is de dagverzorging de eerste kennismaking met Residentie Buitenzorg. Wanneer iemand eenmaal op de dagverzorging komt, houden wij goed in de gaten of er veranderingen in de individuele zorgbehoefte zijn. Wij kunnen daardoor adequaat inspelen op de specifieke zorgbehoefte van onze klanten. De dagverzorging wordt op dit moment aangeboden in Groningen, Assen, Drachten en Almelo. Daarnaast zijn er plannen op een dagverzorging te starten in Deventer. Voor dagverzorging heeft u een indicatie van de gemeente nodig.

‘Mampir’ om sfeer te proeven? Vragen over de benodigde indicatie? Neem gerust contact met ons op!

Inschrijven Dagverzorging

Volgens Wet Maatschappelijke Ondersteuning is het de bedoeling dat mensen nog zolang mogelijk op zichzelf kunnen blijven wonen en meedoen met de samenleving. Dit mogelijk te maken is een taak van de gemeente waarin u woont. Het gaat hier echter wel om niet-medische ondersteuning.

Onder de hierboven genoemde wet valt de dagverzorging. Om hiervoor in aanraking te komen heeft u een indicatie nodig die wordt afgegeven door uw gemeente. Het afgeven van deze indicatie is per gemeente verschillend.

Mocht u interesse hebben klik dan hier op Aanmelding Dagverzorging om het inschrijfformulier in te vullen.