Verpleegunit - Residentie Buitenzorg
Adoe, ramah tamah in een sfeer van tempo doeloe met de geur van verse boemboes?’ Bij Residentie Buitenzorg is dit dagelijkse kost. In onze WLZ gecertificeerde zorginstelling staan warmte, gastvrijheid en respect voorop. Ons zorgaanbod is zeer compleet en bestaat uit dagverzorging, thuiszorg, verpleeghuiszorg, huishoudelijke zorg en maaltijdvoorziening. Wij zijn gespecialiseerd in wonen, zorg en welzijn voor Indische en Molukse ouderen of ouderen die zich met onze cultuur verwant voelen. Onze ervaring is dat ouderen met een Surinaamse of Antalliaanse achtergrond zich ook thuisvoelen in onze doelgroepgerichte zorg. In het Noorden en Oosten van Nederland zijn we dé full-service woonzorgorganisatie voor cultuurspecifieke zorg met roots in de gordel van smaragd. We zijn gevestigd in Groningen, Assen, Drachten en Almelo.
Indonesische ouderenzorg, senang zorg, senang, molukse ouderenzorg, chinese ouderenzorg, thuiszorg, moluks, indonesisch, dagbesteding, indonesische maaltijden, molukse maaltijden, ouderenzorg almelo, ouderenzorg groningen, ouderenzorg assen, ouderenzorg drachten, assen, drachten, groningen, almelo, antilliaanse ouderenzorg, surinaamse ouderenzorg, verzorgingstehuis, maaltijdservice, bejaardentehuis, woonzorgcentra, residentie buitenzorg, adeline schiphuis, alfons schiphuis, nederlandse-indische ouderen, allochtone ouderen, nederland, indonesie, china, indische ouderenzorg
15553
page-template-default,page,page-id-15553,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

Verpleegunit

Residentie Buitenzorg biedt verpleeghuiszorg in een kleinschalige beschermde woonvorm van tien units met een gemeenschappelijke woonkamer. Iedere  oudere heeft zijn of haar eigen kamer en de badkamer wordt gedeeld met een andere oudere.

Wanneer thuis wonen ondanks ondersteuning vanuit de zorg niet langer mogelijk is voor kortere of langere tijd, is men aangewezen op verpleeghuiszorg. Hiervoor heeft men wel een indicatie verblijf nodig. Verpleeghuiszorg omvat, afhankelijk van de ondersteuningsbehoefte van de klant, zorg van verpleegkundigen, verzorgenden, fysiotherapeuten en logopedisten die samenwerken in een multidisciplinair team. De coördinatie van de zorg is in handen van een speciaal opgeleide ouderenarts. Bij ons zijn de activiteiten en het leefritme voornamelijk afgestemd op de Indische en Molukse cultuur en vinden plaats in de gezellige huiskamer.

Kamers
Onze verpleegafdeling heeft 10 kamers. De kamers zijn uitgerust met een pantry, een kledingkast, raambekleding, vloerbedekking, een zusteroproepsysteem en een verpleegbed met matras. De meeste kamers hebben gedeeld sanitair per twee kamers. Er zijn twee kamers met eigen sanitair. U kunt de kamer zelf inrichten. Voor het ophangen van bijvoorbeeld schilderijen en planken is het goed om vooraf te overleggen met de organisatie.

Inschrijven Verpleegunit

Wanneer u een indicatie voor zorg met verblijf hebt en tijdelijk of vast woont in een WLZ-instelling is het goed om te weten wat de instelling betaalt en wat voor uw eigen rekening komt. De indicatie hiervoor is aan te vragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (afgekort CIZ).

WLZ
De verpleegafdeling van Residentie Buitenzorg is een verpleeghuis dat gefinancierd wordt vanuit de WLZ.  Het verblijf en de zorg worden voor een belangrijk deel betaald vanuit de WLZ. U hoeft zich hier niet apart voor te verzekeren. Iedereen in Nederland is hiervoor verzekerd.

Als u tijdelijk of vast verblijft op onze verpleegafdeling zorgen wij voor de dagelijkse verzorging, de verpleging, het eten, de medicatie, de schoonmaak en de medische ondersteuning. U hoeft daar niet voor te betalen, tenzij dat anders is aangegeven. Op de website van Zorginstituut Nederland kunt u lezen waar u aanspraak op kunt maken als u verblijft in een WLZ-instelling.

Mocht u interesse hebben klik dan hier op  PDF document of Word Document om het inschrijfformulier in te vullen.